richyvo.reismee.nl

Bend

Tumalo State park

We begonnen de dag goed met een leuke cache achter de camping waar een parkje (Tumalo State Park) ligt. We hadden de cache zo gevonden en daarna wilden we ergens een ontbijtje gaan scoren. Het was zondag en er waren wel wat winkels open, we gingen naar de Wall-Mart die op zondag open is. Het valt ons overigens op dat we weinig normale winkels kunnen vinden waar we goed fruit/brood/vlees e.d. kunnen kopen. Het is of te zout, te zoet, te vet, te duur, noem het maar, het is altijd wel wat. Ook bij de Wall-Mart konden voor het ontbijt niet slagen en gingen naar de Mac waar we het unaniem over eens waren het was niet te eten.

Vanuit Bend zijn er op 30 km twee crater lakes (Newberry) aan te rijden. Crater lakes zijn meertjes die in de corona van de vulkaan liggen. We wilden ze allebei bekijken en bij de eerste (Paulina lake) deden we een hike. Mooi blauw helder water waar je de vissen zo zag zwemmen, en bambi nieuwsgierig op de achtergrond. Wel veel muggen maar toen we Deed 99% inzetten lieten ze ons met rust. Toen we naar het 2e meertje wilde rijden verdwaalden we en kwamen op een gravel wasbord weg terrecht van 50 km lang. Tjonge als je hier panne krijgt dan ben je eraan! Onderweg geen kip gezien alleen maar bossen. Uiteindelijk toch weer de weg gevonden en toen op naar Lava River cave. Dit is een lavagrot van 2,4 mile waar je in kunt lopen (opletten voor je hoofd/voeten en soms krom lopen). Je krijgt een gaslamp mee en die heb je ook wel nodig, dit was super om te doen. Aangezien er meerdere mensen in de grot liepen zag je meerdere lichtjes, dat was een mooi gezicht. Aan het einde van de cave staat een ranger (eerder ligt) je op te wachten dat je niet verder meer mag en kun je aan de terugtocht beginnen.

Bij Applebees heerlijk gegeten en kunnen internetten. Fenna had daarna nog zin om de cachen dus ging ik met haar op pad terwijl Richard met Jessie en Juul fikkie gingen stoken. De eerste cache hadden we zo gevonden en toen nog snel de tweede voordat het donker zou worden. We kwamen uit bij een riviertje en aan de andere kant zou het moeten liggen, fijn!!
Oversteken was geen optie volgens de opa en oma met de kleinkinderen die erbij stonden. Toen ik uitlegde waarom we daar moesten wezen bleek dat zij ook cachers waren en op het eiland waar ze wonen verschillende caches geplaatst hadden.
Omdat ze met de kleinkinderen op vakantie waren hadden ze de spullen niet mee maar ze wilden graag met ons meelopen. Erg gezellig! Maar goed dat ze erbij waren want de cache lag onder een hoge klif en niet echt ongevaarlijk. De uitnodiging als dank voor de hulp om bij ons Mashmallows te komen roosteren sloegen ze uit fatsoen niet af, aten er eentje! en namen afscheid. Later bij het kampvuur keek Juul naar de sterrenhemel en wees 2 mooie sterren aan.
Die daar links is oma en die daar rechts is Haystha, zie je dat mam?

Jetje

He luitjes....
Jeetje, wat een super stoere verhalen daar over de States. Gaaf zeg... ja, ik ben natuurlijk niet zo best geinformeerd .. zal nieuw mailadres doorgeven... (lees vandaag pas jullie story voordat jullie weggingen over de moeder van Richard- helemaal niet leuk allemaal) en ging dus op zoek naar jullie blog op dit adres. Oef oef, dat is gelijk een reden om halve reden niet te werken. Echt super, super gaaf. Ik begrijp dat jullie momenteel in jullie super lege huis zitten (ludlum) en dat dit waarschijnlijk het hoogtepunt van in ieder geval jouw vakantie, Yvonne, gaat worden. Ben benieuwd... wil je in NLD een gelijke ervaring, kunnen wij ook wel een leeg in the middle of de rimboe van Overasselt voor je organiseren... dus zeg maar als je interesse hebt !! Ben wel reuze jaloers op jullie avonturen !!

Heel veel liefs, nog reuze veel plezier, met ook veel fikkie stoken en/of nog meer geo cachen...

O ja, [email protected] is beter....
Ciao, Jetje