Grand Tenton
Mike Harris Campground
Bambi kwam gisteravond nog 2 keer terug. De laatste keer bracht ze een vriendinnetje mee en durfde ze erg dicht (2 meter afstand) bij ons te komen. Ze keek in de footlocker (een metalen box waar je je eten in kunt doen tegen de beren) en wierp een blik over de picknick tafel. Aangezien het de dame niet beviel ging ze maar weer het bos in. Vandaag zijn we naar Jackson Hole in Tenton Valie geweest. We kochten kaartjes en wisten eerst niet of het een retourtje was. De afspraak was als het geen retourtje was dan zouden we naar beneden lopen (ongeveer 10 mile). Anders zouden we boven op de berg een route lopen. Dat was er eentje van 3,4 mile maar wel een hele pittige omdat de lucht er erg ijl is. Tijdens het kopen van de kaartjes kregen we te horen dat het wel om een retourtje ging en bovendien mochten we ook nog als we weer beneden waren met de oude stoeltjeslift omhoog. Dus zouden we boven op de berg gaan wandelen. De tram zoals ze die hier noemen, gaat van 6000 feet naar 10400 feet. Dit is dus een spectaculaire klim. Eenmaal boven aten we eerst ons meegebracht ontbijtje op en toen moesten er aan geloven. Het ging dus nogmaals om een kleine hike, eerst ga je 1,5 mile naar beneden over een pad wat meer weg heeft van een rivierbedding, daarna is het even vlak en daar naar boven. Wat een pokke eind!. Soms hadden we het gevoel dat we geen lucht meer in de longen kregen. Wat een verschil met een klim op lager niveau. Gelukkig hield Fenna er de moed in en motiveerde de rest om het tot een goed eind te brengen. Op zich een mooie hike maar wel oppassen geblazen met al die stenen, maar wat uitzichten en een bloemenpracht! Het leek wel of alle bloemen van Grand Tenton in een keer in de bloei stonden.
Daarna nog een leuk gesprekje gehad met een meisje uit Slowakeije die hier in een hotel werkt en in sept weer terug gaan naar haar land. Verder hebben Richard,Jessie en Juul weer bij het water gespeeld en Fenna en ik hebben een boekje gelezen. Wederom een mooie dag.