richyvo.reismee.nl

Yellowstone

Bridge Bay Campground

Lekker uitgeslapen vandaag, om 8.00 uur pas op! Daarna richting de Grand canyon van Yellowstone om naar mooie watervallen te bekijken. Daarna naar Canyon village lodge om te ontbijten. De aardige mevrouw die ons bediende en vertelde dat ze ook in NL was geweest en gezwommen had in de Zuiderzee! Ze liet ons prachtige foto's zien van een plaatselijke fotograaf die het hele jaar hier blijft en foto's maakt. Nou, daar kan ik een puntje aan zuigen. En toen hadden we het plan om naar Fire Hole canyon te gaan waar je kan zwemmen. Het water is daar niet erg koud en je kan je mee laten drijven in de stroming. De kinderen en Richard hebben zich hier prima vermaakt. Toen we terug liepen en niet de officiele trap namen kwam er gelijk een ranger naar ons toe dat we de stairs moesten nemen. Ik dacht dat ze bears zei en riep de kinderen bij elkaar die me en beetje raar aan keken! Nadat we natte zwemkleding verwisseld was door droge kleding was het wederom tijd om weer een hapje te gaan eten en omdat het vanmorgen goed bevallen was bij Canyon V L besloten we om daar weer te gaan eten. Jammer genoeg kregen we nu een chagrijnige serveerster aan onze tafel en dachten er niet over om een tip te geven. Een tip betekend hier dus een fooi, maar Juul dacht dat een tip een hint was hoe ze de volgende keer beter kon bedienen. Na een flinke ijs bij flinke Kate (die al even chagrijnig was) gingen we op weg naar de tent. Bij de eerste file vielen we met de neus in de boter. Een hele kudde bizons liep over de weg en stak vervolgens de rivier over. Zelfs de kalfjes moesten mee, of ze wilden of niet. Een geweldig mooie ervaring. De tweede file was voor 2 beren en 2 coyotes. De derde file was bij Hayden Valley waar erg veel mensen waren. Er stonden mensen met telescopen te kijken en wezen ons op een wolf, een Grizzley beer en een aantal kraanvogels die 1.80 groot waren. We mochten door die telescopen kijken en ik zag een wolf hard weg rennen en later ook de beer. Ook Richard en de kinderen zagen de beer, helaas niet de wolf. De kinderen vonden het fantastisch en wij ook. Als toetje mochten we ook nog naar de maan kijken. Na de aardige meneer uitvoerig bedankt te hebben (de kinderen zelfs al in het Engels, goed he!) gingen we toch maar weer verder op naar.... de vierde file. Die was voor een moeder beer met 2 jongen en even laten zag Juul 2 coyotes rennen rechtsachter de beer. Niemand had dit gezien dus Juul helemaal trots. Volgens de omstanders waren de coyotes uit op de cubs van de Grizzly, gelukkig voor de cubs er gebeurde verder niets. Deze avond was te mooi voor woorden, en we weten zeker dat we die nooit zullen vergeten, zeker de bizons die door de rivier gingen en de coyotes achter de cubs aan en de.........ach het was allemaal fantastisch. Morgen gaan we naar de Grand Tentons maar een ding weten we zeker; Yellowstone heeft ons hart gestolen.