richyvo.reismee.nl

En dan is het nu tijd voor Amerika.

Hampton Inn Great Falls. www.hotels.com

Om te beginnen wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties, erg leuk om hier wat van jullie te horen.

Vannacht heeft het wat geregend en toen we rond 5.30 uur op stonden was het gelukkig droog. We hebben nog steeds 'last ' van de jetlag en profiteren daar mooi van. Dus om 7.00 uur al de tent in de zak en al boodschappen gedaan want dat kan hier 24 uur per dag. Een idee voor de Em-te? Overigens is het azijngebruik hier gigantisch: in grote jerrycans slepen ze het mee naar huis. Lienke en Jose: een idee voor een artikel?

Wink
Vandaag was dus een lange reisdag door de eindeloos lijkende prairie. Volgens TomTom 267 km IEMER GRAADE OUS! Dat het je ervan als je een 2e hands koops op Marktplaats met de stem van Hannes er al op en verder geen keurige dame of heer. De grens passeren ging vlekkeloos. We moesten mee naar binnen om de papieren in te vullen en Esta was overbodig. Esta is een programma wat de VS sinds vorig jaar januari gebruikt als visum, maar dat hoeft blijkbaar alleen als je via de lucht Amerika binnen komt en niet via de weg. Toen de douanebeambte ons vroeg waar we zoal naar toe gingen liet ik hem de klapper zien met reserveringen. Dat werkte zo'n beetje als een veer want de beambte schoot een meter naar achteren. Wat dat was en wat was de bedoeling daarvan? Op zich erg komisch en ik onderdrukte nog de opmerking om te zeggen dat er een bom in zat, we wilden tenslotte niet achter de tralies belanden. Verder vandaag weinig gedaan, geen wildlife gezien behalve een rode mier,die er met een forse kruimel van ons ontbijt vandoor ging maar dat telt niet. Na het inchecken in het hotel zijn we op zoek gegaan naar bearspray. Een aardige dame legde ons de werking uit zodat we als we oog in oog staan met een beer we niet eerst de bijsluiter moeten lezen. Bijzonder dat je hier zomaar geweren, pistolen en kruisbogen in de sportzaak kun kopen. En o ja voor het geval je niet weet hoe en wat je kunt schieten staat er een hele rij opgezette dieren voor je klaar, zelfs een zwarte beer in (was) van de partij. Jessie gaf intussen aan dat ze zich niet zo lekker voelde en we besloten eerst maar weer terug te gaan naar het hotel om haar te tempen. Inderdaad 38,4 niet hoog maar toch. Toen we klaar waren met tempen moest ze ook overgeven, o, oh. We moesten nog wat verdere inkopen doen en Jessie wilde perse mee, daarna snel bij de Pizzahut langs waar we de ober helemaal tot waanzin dreven. Raar stel, die Hollanders, eten met z'n 4en 3 menu's, wie wil nu wat? Is dat echt niet te weinig? En die andere ligt op de bank te slapen! Morgen gaat het hopelijk weer beter met Jessie want we staan om 6.30 uur op en gaan dan naar Yellowstone. Via 2 byway's ( The Kingshill scenic byway en de Bear tooth hyway) Een daarvan komt door de Lamarvalley waar de meeste wolven leven. Ja, pap en waar wolven zijn, leven ook beren, maar we zullen opletten en we hebben spray (maar euh hoe werkte dat nu ook al weer?) We zullen dan een tijdje geen internet hebben!

quirine

wij hebben de berenspray uiteindelijk niet gekocht.
eigenlijk heeft het alleen effect als de beer heel dichtbij is en dan is het al te laat.
dus toen de grizzly die wij tegenkwamen ons passeerde op 10 meter afstand hebben we maar een stapje achteruit gedaan.

wij hebben veel beren in yellowstone gezien ook wolven en dichtbij de camping

Elly

Heel veel plezier in Yellowstone! Ik hoop dat jullie toch wat beren zien, afgelopen zomer hebben wij ze daar allemaal gemist!
Beterschap voor Jessie!

Groetjes Elly